Cumpar barca
Moderatori: Dan M, Rapitorimania
- Mihai Banu
Cumpar barca
Astept propunerile voastre.
buget: maxim 1500 lei
ce imi recomandati?
buget: maxim 1500 lei
ce imi recomandati?
Re: Cumpar barca
La bugetul as asta nu poti decât sa cauți ceva sh din gama: kingfisher, bark, baracuda sau energofish.
Sa te gândești si la o lungime, iar daca o iei pt spin , neaparat podina si chila gonflabila.
Sa te gândești si la o lungime, iar daca o iei pt spin , neaparat podina si chila gonflabila.
Neaparat chila de ce?
Chila te ajuta daca te dai cu termic si glisezi in rest doar la muschi (carat) te mai ajuta
Chila te ajuta daca te dai cu termic si glisezi in rest doar la muschi (carat) te mai ajuta
Nu cred ca am deranjat cu parerea mea, dar eu sunt de parere ca pescuitul la spining se desfasoara 100%din picioare, iar chila rigidizeaza podina si poti sta f. bine.
Nu spun ca nu se poate pescui si din barca fara podina ,dar e f greu sa nu te poti ridica in barca.
In schimb sunt f deacord cu tine in privinta greutatii....dar sunt avantaje si dezavantaje.
Nu spun ca nu se poate pescui si din barca fara podina ,dar e f greu sa nu te poti ridica in barca.
In schimb sunt f deacord cu tine in privinta greutatii....dar sunt avantaje si dezavantaje.
-
Cum spunea si oby1 , chila este necesara numai cand avem motor pe barca . In rest sunt cam 20 kg care se tarasc dupa tine toata ziua de pescuit. Am vaslit in ambele variante , cu si fara chila. Ce suplineste la alunecare prin intinderea podinei este identic cu lipsa greutatii atunci cand podina nu exista.
Pescuiesc de 20 de ani la spinning , dar nu stiu daca am stat adunat o ora in picioare . Nu vad rostul .( ...stiu ... jocul ala prinzator
) Sau poate este chestie de obisnuinta.Nu stiu.
Pescuiesc de 20 de ani la spinning , dar nu stiu daca am stat adunat o ora in picioare . Nu vad rostul .( ...stiu ... jocul ala prinzator

http://www.danmitranescu.ro
C.S.SENZOR
C.S.SENZOR
Intr-adevar dupa ceva ani de mers in gonflabile nici eu nu prea mai vad rostul chilei. La motoare electrice chiar deloc. La termice mici (5-6 cai) iti asigura stabilitatea barcii cand glisezi. Daca ai o barca cu chila pe care reusesti sa o glisezi cu 5-6 cai si vrei sa mergi mai repede, desumfla-i chila. O sa castigi cativa kilometri buni in plus, dar vei pierde la stabilitate si control. Cam pentru asta e chila la barci si motoare mici.
-
intr-adevar , prezenta chilei la orice fel de barca are rolul de a mentine directia ambarcatiunii , dar cu permisiunea dumneavostra aduc un amendament la termenul de glisaj . Glisajul este atunci cand o ambarcatiune , propulsata , iese din apa si intra in starea de mars .
o salupa glisanta in repaus are sub linia de plutire sa spunem 40 cm iar in glisaj doar 15 . In timpul glisajului se poate observa pe carena si etambou linia de plutire a ambarcatiunii care este mult deasupra apei . O barca pneumatica cu un motor mic este doar propulsata , nu si glisata .
ca sa revin , asa cum au spus Dan si Andy , la o barca gonflabila care foloseste un motor mai mic de 10 HP , personal consider chila doar un moft , probabil comercial , in schimb podeaua rigida iti va usura mult ziua de pescuit
fir intins !
o salupa glisanta in repaus are sub linia de plutire sa spunem 40 cm iar in glisaj doar 15 . In timpul glisajului se poate observa pe carena si etambou linia de plutire a ambarcatiunii care este mult deasupra apei . O barca pneumatica cu un motor mic este doar propulsata , nu si glisata .
ca sa revin , asa cum au spus Dan si Andy , la o barca gonflabila care foloseste un motor mai mic de 10 HP , personal consider chila doar un moft , probabil comercial , in schimb podeaua rigida iti va usura mult ziua de pescuit
fir intins !
Despre partea cu podina rigida, iarasi nu este absolut necesara. Cele din fabrica, aluminiu sau tego, sunt grele si anevoiase la transport si montat. Iti poti face o placa din plexiglas sau alt material usor strict pe perimetrul unde vrei sa stai in picioare. Eu am renuntat oricum la gonflabile. Refuz sa mai car cu carca.