Planificarea vacanțelor de primăvară
Moderatori: Dan M, Rapitorimania
Planificarea vacanțelor de primăvară
Salut! Am început deja să-mi planific călătoriile pentru 2026 și încerc să înțeleg când pică weekendurile lungi în România. Ai idee dacă există o listă completă a sărbătorilor oficiale? Ar fi mai simplu să-mi organizez vacanțele dacă aș ști din timp cum se împart zilele libere.
Re: Planificarea vacanțelor de primăvară
Salut! Da, există o resursă foarte clară pentru asta. Dacă vrei un calendar complet cu sărbători în România acolo găsești exact toate zilele libere din 2026, inclusiv cele care se leagă cu weekendurile. Eu l-am folosit deja pentru a-mi organiza concediul și chiar e foarte util.
Super, mulțumesc! Eu încerc de obicei să prind perioadele mai liniștite, evit aglomerațiile. Pe mine mă interesează în special primăvara, că atunci îmi place să merg prin Transilvania. Ai observat dacă sunt multe zile libere în perioada aceea?
Da, sunt câteva. Primăvara în general are Paștele, iar asta de obicei aduce două-trei zile libere consecutive. Din câte îmi amintesc, sunt și câteva sărbători legale în apropiere, ceea ce creează mici mini-vacanțe. În calendarul de pe site vezi exact datele și cum pică zilele, e ușor să-ți faci planificarea.
Perfect! Eu încerc să programez un tur prin mai multe regiuni și chiar aveam nevoie să știu exact zilele libere. Îmi plac perioadele în care e mai mult timp pentru drumuri lungi.
Atunci acel calendar o să-ți prindă bine. E structurat clar și explică și impactul fiecărei sărbători. Dacă vrei să combini destinațiile, e ideal să vezi din timp ce zile sunt libere ca să legi o vacanță mai lungă fără să-ți consumi multe zile de concediu.