Crapar indragostit de pescuitul la rapitor

Discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, sonare, barci, motoare, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Dan M, Rapitorimania

MrF
Mesaje: 1
Membru din: Vin Iul 28, 2017 4:45 pm

Crapar indragostit de pescuitul la rapitor

Mesaj de MrF »

Salutare domnilor,

Mentionez faptul ca sunt nou pe acest forum deci iertate sa-mi fie greselile cu privire la acest stil de pescuit si nu cele gramaticale :lol: . Sunt un pescar de crap care acu cateva zile am facut o partida in Delta in zona Chiliei Vechi intr-o incinta privata la pescuit de stiuca (mentionez faptul ca inainte consideram pescuitul la rapitor inferior din anumite puncte de vedere pescuitului la ciprinide(crap) (echipament rapitor ( un bat,mulineta , fir textil doua lingurite o rotativa si da-i bice trage bine nu trage ghinion "viata e grele" :) ) comparativ cu arsenalul craparilor (4 bete, 1 bat pt spomb , rod pod, cort, pat,sac dormit, scaun, senzori, genti, truse, fire textile moi, camasuite, leadcore, carlige, saltea primire, minciog,cobre, boilies (minim 25 kg pt o partida de o saptamana) s.a.m.d.p. ( un sport extrem de costisitor :roll: ).

Sa trecem la partida de rapitor 2 zile incepand de la 5 dimineata ieseam cu barca pana la 11 - 11:30 dupa care ne intorceam ca ne termina caldura amiezii si de la 6 pana la 9 mansa a doua. Ansamblul bat mulineta lingurite luat cu inprumut de la cei de acolo. Am avut 10 capturi din care un exemplar de 6,2 Kg care ne-a plimbat cu barca cam 10 minute (3 oameni in barca). Pb meu la crap este de 18.74 Kg insa drilul avut cu acea stiuca a fost UNIC si nemaintalnit pana acum , cu alte cuvinte m-am indragostit de acest stil de pescuit.

Astfel, am luat decizia sa vand tot arsenalul de crap (sper sa scot vreo 9500 Ron pe el :shock: :o ) si trec pe rapitor.
Am facut o scurta lectura (articole, forumuri) insa nu stiu ce echipament sa-mi iau (prea multa informatie deodata) as vrea sa pescuiesc la stiuca, salau , avat pesti cu o talie cat de cat mare .

Rugamintea mea este sa ma ajutati cu recomandari la echipament lanseta(putere de lansare ? tinand cont de pestele vizat), mulineta, genti, fir textil, voblere, twistere, rotative,lingurite, genti pentru ele , huse rigide,ochelari etc Tot ce scot din vanzarea sculelor la crap bag in pescuitul rapitorului asa ca sa vedem niste "spinning porn"( merg pe principiul iau bune si scumpe o data decat "bune" si ieftine :cry: :oops: )(bullshit) de nenumarate ori.





Multumesc anticipat pentru info.
Marius

Scrie răspuns