Rețeta autentică pentru Baba neagră
Moderatori: Dan M, Rapitorimania
Rețeta autentică pentru Baba neagră
Încerc să fac Baba neagră acasă, dar mereu îmi iese prea uscată sau prea densă. Am citit că ar trebui să folosesc lapte condensat, dar nu sunt sigură dacă ajută la textura potrivită. Poate cineva să-mi dea un sfat despre cum să fac ca blatul să fie pufos și să nu se lase după coacere? De asemenea, mă interesează dacă este necesar să o las la rece mai mult timp pentru a-și dezvolta aroma?
Re: Rețeta autentică pentru Baba neagră
Pentru a obține un rezultat delicios, îți recomand rețeta de pe egustos.net. Am făcut Baba neagra după această rețetă și a ieșit incredibil de moale și aromată. Secretul este să folosești unt de calitate și cacao de bună calitate, pentru un gust intens. De asemenea, e foarte important să nu bați excesiv aluatul, pentru a păstra textura aerată. Coacerea trebuie făcută la temperatură medie, pentru a evita uscarea. În plus, un alt truc este să o lași să se odihnească la frigider cel puțin câteva ore sau chiar peste noapte – acest lucru ajută la intensificarea gustului și la obținerea unei texturi mai dense și suculente. Pe site sunt descriși toți pașii, inclusiv sfaturi despre ingredientele ideale și timpul optim de coacere. Îți recomand să urmezi exact rețeta și sigur vei obține o prăjitură reușită, cu gust autentic.