retete culinare cu si din peste ..............

Aici putem discuta orice in afara de pescuit.

Moderatori: Dan M, Rapitorimania

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

OMLETA CU SCRUMBIE AFUMATA
vom lua o scrumbie afumata (sau orice alt peste afumat)o vom dezosa si o vom taia in cubulete mici vom pune o tigaie
cu putin ulei la incins unde vom cali un minutel scrumbia afumata ,apoi vom taia cubulete mici de ceapa ,ardei si rosii
pe care le aruncam peste afumatura ,amestecam bine apoi vom lua 3 4 oua pe cvare le vom bate bine spuma ,adaugam in
ouale batute sare si piper atit doar apoi le vom arunca in tigaia unde s au calit scrumbiia si legumele amestecind pina
totul se omogenizeaza bine .va asigur ca e un deliciu si un mic dejun consistent .vom pune pe farfurie omleta linga care
vom aseza feliide rosii si castravete va urez pofta buna si ptr ca e prea dimineata vinul il las la aprecierea dvs

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

SCRUMBIE AFUMATA CU MAIONEZA
deci..
ptr aceasta reteta avem nevoie de o scrumbie afumata pe care o dezosam si ii scoatem pielea .o vom taia marunt marunt
alaturat vom pune la fiert un morcov si o telina mica ,pe care si pe acestea le vom toca apoi marunt ,marunt ,in timp
ce fierb legumele vom face o maioneza din 2 oua pe care o vom acri cu sare de lamiie sau zeama de lamiie
cind au fiert legumele vom pune pestele tocat marunt intrr un lighenes apoi peste peste vom pune legumele care au fost
si ele tocate marunt si lasate la scurs .vom condimenta cu sare si piper si vom amesteca bine ,apoi vom pune maioneza
peste peste si legume si iar amestecam bine pina cind toate ingredientele sunt acoperite de maioneza .gustam sa vedem
daca mai trebuie sare si piper si in functie de necesitati vom mai adauga
apoi luam un platou pe care asezam frunze de salata verde sau de spanac (bineinteles spalate si lasate la scurs)si
punem compozitia obtinuta ,ii dam o forma iar apoi ornam cu feliute de lamiie ,va doresc pofta buna si va asigur ca si
aceasta reteta este un deliciu si se prepara foarte repede .la fel si vinul il las la aprecierea dvs

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

STIUCA UMPLUTA FIARTA
ptr aceasta reteta avem nevoie de o stiuca cam la 1 kg sa poata iesi ceva frumos .
deci ,
luam stiuca o curatam de solzi si mate dar atentie matele le scoatem printro crestatura mica facuta la aripioarele de
sus ,apoi incepem sa batem stiuca bine si pe o parte si pe alta si la burta si la aripioarele dorsale pentru a se putea
scoate pielea mai bine
dupa ce am terminat procedeul de curatare vom scoate toata carnea de pe oase si o vom pune intr un castronel
apoi vom toca la masina de tocat carne ,carnea obtinuta de la stiuca impreuna cu miezul de la o felie de piine ,se
freaca totul bine cu putin ulei (deoarece carnea stiucii este fada )vom adauga 2 oua ,patrunjel deasemeni dat prin
masina de tocat ,piper ,sare ,o ceapa care si aceasta se va da prin masina de tocat ,si un catel doi de usturoi
framintam totul bine pentru a si lua aromele
apoi vom umple pielea pestelui cu aceasta compozitie si ii dam frumos forma de peste intreg, pe unde am umplut stiuca
vom da o copca doua pentru a nu iesi compozitia si din loc in loc o vom intepa cu un ac ptr a nu pocni vom lua frumos o
tava mai inaltuta in care vom pune 2 3 cartofi ,si 2 3 morcovi curatati si taiati pe lung ,vom acoperi totul cu apa in
care vom pune o foaie de dafin sare un strop si deasemeni piper .din cind in cind intoarcem stiuca cu atentie sa nu
pocneasca necesita fierbere cam 30b 45 minute cind e gata vom lua un platou pe care vom pune stiuca intreaga si pe care
apoi o vom taia streh,vom pune alaturat morcovii si cartofii vom aranja feliute de lamiie peste peste vom umple paharele
cu vin si hai la masa pofta buna

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

?

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

SPAGHETE CU TOCATURA DE STIUCA SI CRAP
ptr aceasta reteta avem nevoie de o stiuca si un crap pe care ii vom curata de solzi si mate ,vom spala bine ,si vom
dezosa ,carnea obtinuta de la acesti 2 pesti o vom da prin masina de tocat ,intro tigaie vom pune putin ulei de masline
o ceapa tocata julien si deasemeni ardei tot la fel taiati julien ,vom cali un pic apoi vom da drumul si carnii tocate
amestecam bine apoi punem putin cimbru ,piper si sare ,lasam vreo 10 minute sa se caleasca ,separat punem la fiert
spaghetele in apa cu putin ulei si sare ,dupa ce au fiert spaghetele ,scurgem apa si clatim pastele .dupa ce s a calit
carnea o aruncam peste spaghete si mai condimentam in functie de necesitati ,adaugind si o cescuta de apa fiarta ,apoi
luam 2 3 catei de usturoi pe care ii vom taia la fel julien ,dupa ce a dat in 2 3 clocote bune aruncam asa in scirba
niste patrunjel tocat fin fin .acoperim cazanul ptr 10 minute apoi putem servi alaturi de un pahar de vin va doresc
pofta buna

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

LAPTI PRAJITI
dupa ce am curatat crapul si am scos laptii(asta in cazul in care are lapti )ii vom pune in apa rece ptr a se
desingera ,apoi ii dam un praf de sare si unul de piper ,lasam cam 20 minute apoi dam prin faina si punemm la prajit in
ulei incins ,cind s au prajit ii punem pe un servet de hirtie pentru a scapa de surplusul de ulei ,va asigur ca e un
aperitiv excelent se serveste cu cartofi natur peste care aruncam patrunjel tocat fin ,va doresc pofta buna si nu uitati un pahar de vin alb sec linga ...............

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

HAMSIE PE SCOBITORI
ptr aceasta reteta



avem nevoie de bete de frigarui pe care le vom taia in doua sau
scobitori ,vom lua hamsia o vom curata de mate apoi o vom spala bine si vom trece scobitoarea sau batul de frigaruie
prin ochiul hamsiei ,vom pune cite 5 bucati pe fiecare betisor ,apoi vom face un bechamel in care vom pune un ou,sare
piper ,un strop de boia ,marar tocat fin ,faina si apa.vom amesteca bine cu telul apoi infainam fiecare betisor cu
hamsie ,il trecem prin bechamel si il vom pune la prajit in uleiul bine incins ,apoi vom scoate pe servetel pentru a
scapa de surplusul de ulei .asezam frumos pe un platou (asa cu betisoare)si incercam sa ornam cu felii de lamiie si
rosii .la aceasta reteta de data asta merge berea ,va doresc pofta buna

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

CARAS INABUSIT
luam caraseii ii curatam de solzi si mate ,apoi ii spalam si le dam un praf de sare .dupa vreo 15 20 minute ii
tavalim prin faina si ii punem la prajit in ulei incins.dupa ce s au prajit ii scoatem pe o farfurie ,dupa care scurgem
uleiul in care i am prajit ,asezam din nou pestele in tigaie si punem doar jumatate di ueiul scos apoi aruncam 3 4
stropi de otet si o canita de apa in care am pisat 2 3 catei de usturoi,un praf de sare si putin piper.dupa ce am pus si
apa punem tigaii un capac si dupa primul clocot oprim focul .iese nebunie ,va doresc pofta buna si nu uitati de vin

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

CARAS IN SOS DE ROSII
curatam pestele de solzi si mate ,spalam bine dupa care dam praf de sare ,trecem prin faina si prajim,dupa ce am
prajit,taiem cubulete vreo 3 4 rosii(sau rosii in bulion)si aruncam peste pestele care s a prajit ,condimentam cu sare
,piper ,putin patrunjel tocat si daca este nevoie adaugam si o ceasca de apa cind incepe sa fiarba mai lasam 4 5 minute
pe foc mic apoi se serveste cu mamaliguta va doresc pofta buna ,sa nu uitati vinul

oana
Mesaje: 71
Membru din: Sâm Ian 18, 2014 9:10 pm
Localitate: sulina

Re: retete culinare cu si din peste ..............

Mesaj de oana »

CARASEL MARINAT
dupa ce am curatat caraselul si l am spalat si prajit dind ul intii prin faina ,il vom scoate pe un platou apoi vom
pune intr o cratita 2 parti apa 1 otet ,2 3 foi de dafin ,boabe de piper,boabe de enibahar ,sare dam un clocot bun apoi
la sfirsit punem vreo 2 3 catei de usturoi pe care ii vom taia julien si punem marinata la racit cind s a racit asezam
pestele intr un lighenas si turnam marinata rece asa incit sa acoperim tot pestele .va doresc pofta buna

Scrie răspuns